Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

EQI® Gastiv az emésztőrendszer optimális működéséhez

44.250 Ft
Menny.:db
Cikkszám: BC031
A sport- és szabadidős lovaknál, és sajnos minden második csikónál megfigyelhető a gyomorirritáció, amely gyomorfekélyhez vezethet. Másodlagos problémaként jelentkezhet pl. a vastagbél bélflórájának károsodása, illetve a  hasmenés. Az EQI® Gastiv takarmánykiegészítő lovak és pónik számára a gyomor sav-bázis egyensúlyának, illetve a vastagbél emésztési folyamatainak támogatására.
Szállítási díj: 3.175 Ft

Leírás

A gyomor- és a bélrendszer optimális működéséhez

A sport- és szabadidős lovaknál, és sajnos minden második csikónál megfigyelhető a gyomorirritáció, ami gyomorfekélyhez vezethet. Másodlagos problémaként jelentkezhet pl. a vastagbél bélflórájának károsodása, illetve a  hasmenés. Az EQI® Gastiv takarmánykiegészítő lovak és pónik számára készült a gyomor sav-bázis egyensúlyának, illetve a vastagbél emésztési folyamatainak támogatására.

Támogatja a gyomor nyálkahártyájának regenerálódását
Csökkenti a hasmenéses tüneteket
Támogatja a vastagbélben zajló emésztési folyamatokat
Javítja az általános egészségi állapotot és a teljesítményt
Elősegíti az emésztőrendszer optimális működését

Az EQI® Gastiv takarmánykiegészítő lovak és pónik számára a gyomor sav-bázis egyensúlyának, illetve a vastagbél emésztési folyamatainak támogatására. Lovakban a gyomorsav folyamatosan termelődik, mivel természetes körülmények között napi 16 órán át táplálkoznak, és a megrágott takarmánnyal nagy mennyiségű nyál is kerül a gyomorba. A nyál hidrogén-karbonát tartalma csökkenti a gyomor pH-értékét, így védi a nyálkahártyát az irritációtól. A gyomornyálkahártya irritációja gyomorhuruthoz, illetve gyomorfekélyhez vezethet.

Lovaknál a gyomorsav termelődése folyamatos, nem kapcsolódik a takarmánybevitelhez, így ha a takarmányfelvétel szünetel, az a gyomorsav felhalmozódását eredményezi, ami növeli a gyomorfekély kialakulásának kockázatát. Másodlagos problémaként jelentkezhet pl. a vastagbél bélflórájának károsodása, illetve a  hasmenés. A hasmenésben szenvedő állatok trágyájának szárazanyag-tartalma normális, a problémát a vízháztartás zavara okozza, emiatt túl sok víz kerül kiválasztásra. A nedvesség további problémaként bőrirritációt okozhat a hasmenés súlyosságától függően. Előfordulhat a foszfor, a kalcium és a magnézium felszívódásának zavara is attól függően, hogy a probléma a bélrendszerben pontosan hol jelentkezik.

Az érzékeny, ideges lovaknál jellemzően gyakoribb a bélrendszeri problémák megjelenése. A legtöbb esetben az emésztőrendszeri bántalmakat túl későn diagnosztizálják, a legrosszabb esetben pedig észrevétlenek maradnak. A versenylovak 90%-a mellett a sportlovak 60%-ánál jelentkezik a lovak gyomorfekély szindrómája, továbbá jelentős számú hobbiló, és nagyjából minden második csikó emésztőrendszeri problémáktól szenved.

Az EQI® Gastiv hatásmechanizmusa

Az EQI® Gastiv aktív hatóanyagok speciális kombinációja. Kalciumban és magnéziumban gazdag algákat, valamint a vastagbél működését javító élő élesztőt tartalmaz. Az EQI® Gastiv hatásmechanizmusa a ló emésztőrendszerében a gyomor pH-értékének csökkentésével kezdődik, védve ezzel a gyomor nyálkahártyáját és a gyomorfalat. Az élő élesztő rendkívül hatékonyan támogatja a vastagbél emésztési folyamatait, segíti a tejsavat hasznosító és a rostemésztő baktériumok szaporodását, ezáltal támogatja az ideális vastagbélflórát, és megakadályozza annak elsavasodását.

A vörös alga – az EQI® Gastiv természetes összetevője- 74 különböző ásványi anyagot tartalmaz, köztük nagy mennyiségű kalciumot és magnéziumot, amelyek nagy biológiai hozzáférhetőséggel rendelkeznek. A EQI® Gastiv magas kalcium- és magnéziumtartalma, valamint egyedi tulajdonságai (szinte szivacsként működve felszívja a gyomorsav feleslegét) akár 2,5-szer nagyobb savpufferkapacitást biztosítanak, mint a lovak számára készült mészkőből nyert gyomorsavkötő kiegészítők.

EQI® Gastiv az emésztőrendszer optimális működéséhez hozzájáruló, kiegészítő gyógymód a gyomornyálkahártya elváltozásai esetén. Csökkenti a hasmenéses tüneteket, támogatja a vastagbélben zajló emésztési folyamatokat, javul az általános egészségi állapot.

Az EQI® Gastiv alkalmazása kiegyensúlyozottabb pH-szintet biztosít a ló gyomrában. A savfelesleg már nem képes megtámadni a gyomornyálkahártyát, megakadályozva ezzel a gyomorfekély kialakulását. A takarmány túlzott savasság nélkül jut a bélrendszerbe a gyomorból. Ez nagyobb egyensúlyt teremt a bélflóra baktériumok számára, lehetővé téve a bélmikrobák jobb működését, ami általában a takarmány jobb emésztését és a tápanyagok felszívódását eredményezi.

Alkalmazási javaslat:

  • Csikóknál az elválasztás időszakában
  • A gyomor nyálkahártyájának már meglévő elváltozásai esetén, beleértve gyomorfekélyt is
  • Hasmenés esetén
  • Stressz (szállítás, verseny, istállóváltás, kórházi kezelés)
  • Fokozott terhelés (edzés, verseny)
  • A gyomrot megterhelő gyógyszerek (gyulladáscsökkentők, stb.) alkalmazása

Alapvetően minden ló számára hasznos kiegészítő, a póniktól a nagy teljesítményű sportlovakig. Az EQI® Gastiv különösen ajánlott olyan lovak számára, amelyek érzékenyek a stresszre, mivel segít fenntartani a gyomor ideális egészséges sav egyensúlyi szintjét.

Összetétel:

11.1.4 Vörös algák, 2.8.1 lenmag, 1.11.7 búzakorpa, 5.4.1 almabél, szárított, 4.1.11 Szárított cukorrépa pellet melasszal, 12.1.12 Élesztőfélék, 2.20.1 Növényi olajok és zsírok

Hatóanyagok:

Saccharomyces cerevisae élesztő,
Vörös alga

Adalékanyagok/kg:
Zootechnikai adalékok:

Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885 (4b1710) 2.5 x 1011 CFU

Technológiai adalékanyagok:

Propyl gallate (E310) 263 mg

Összetevők:
Nyers hamu: 21.5 % Nyers zsír: 9.2 %
Nyers fehérje: 12.5 % Kalcium: 6.5 %
Nyers rost: 10.5 % Nátrium: 0.3 %

Ajánlott adagolás:
EQI® Gastiv naponta a ló szokásos takarmányába keverve

Testsúly

Nagy terhelés esetén

Általános támogatásra

200 kg 3 x 40 g naponta 2 x 50 g naponta
400 kg 3 x 80 g naponta 2 x 100 g naponta
600 kg 3 x 110 g naponta 2 x 150 g naponta

Az EQI Gastiv alkalmazási ideje minimum 3 hét.

Tárolása: Száraz, napfénytől és nedvességtől védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten, a gyártási időtől számított 18 hónapig száraz és hűvös helyen. Használat után lezárandó.

Kiszerelés: 7 kg